Ce trebuie să stii ca incepator?

 

Ce trebuie să stii ca incepator?

               Majoritatea celor care merg la sală nu au nici măcar notiunile elementare despre acest sport, nemaivorbind de incepatorii care se lasă dezinformați de acei “guru” de prin săli, semnandu-si astfel condamnarea la abandon.

                Iată cele mai importante lucruri pe care trebuie să le stii si de care trebuie sa ții cont, fie ca vrei acum să incepi un program de antrenamente fie ca te antrenezi de ceva vreme, insă fara nici un rezultat notabil. In experienta mea cu clientii pe care ii antrenez precum si cu cei ai magazinului de suplimente s-au cristalizat cateva probleme tipice ale celor care vor sa isi schimbe aspectul fizic.

 

Nu ai cum să cresti “prea mare”

                Cresterea musculară are loc foarte lent si cu mari eforturi privind antrenamentul, alimentatia, refacerea. Este practic imposibil să ajungi mai mare decat iti doresti; chiar dacă prin absurd te trezesti in această situatie, Mama Natură se va ocupa pentru tine de aceasta “problema”: redu greutătile si aportul de nutrienti, redu frecventa antrenamentelor si vei vedea cum cele cateva kilograme de muschi puse in luni sau ani de munca la sală vor disparea ca si cum nu ar fi existat vreodată.

 

Dacă vrei rezultate trebuie sa te documentezi in mod serios

                  Nu te astepta la rezultate dacă intri in sala si sa te antrenezi anarhic pe fondul unei alimentatii intuitive. Chiar si instructorii din sali, de multe ori nu au suficientă pregatire sau talent didactic pentru a-ti explica aceste lucruri.

 

Dacă vrei rezultate inarmeaza-te cu răbdare si hotarare

                  Trebuie sa devină un mod de viata. Modificari ale corpului tau care au aparut in decursul anilor(acumularea de grasime) vor necesita o perioada poate chiar mai lungă pentru a fi rezolvate. Progrese facute in luni de zile se pot duce pe apa sambetei in cateva zile de neglijenta.

 

Va trebui să mergi la sală si să iei suplimente

                    Odată cu inceperea unui program de antrenament, mai ales in cazul celor care vor sa slabeasca apar probleme legate de aportul de nutrienti(mancand mai putin vei aduce corpului mai putine vitamine si minerale, mai putine proteine, mai putine fibre) iar pe de altă parte necesarul creste(antioxidanti, proteine). Cu o alimentatie obisnuită este imposibil să fie acoperite aceste noi necesitati ale organismului, acesta fiind rolul suplimentelor, care iti asigura intr-o formă concentrată si de multe ori chiar mai ieftină macro si mico nutrientii de care ai nevoie. Nu este nevoie să astepti cu administrarea suplimentelor, o poti face chiar din prima zi cand mergi la sala. Corpul nu are nevoie să “se obisnuiască” cu lipsa de vitamine, minerale si proteine. Din contra, el trebuie ajutat incă de la inceput. Aranjează-ti bugetul astfel incat sa iti cumperi cel putin un supliment cu vitamine si minerale si un concentrat proteic. De obicei pretul reflecta calitatea, tine cont de acest lucru. Evită produsele ieftine si care sunt practic o risipă de bani, ele continand cantităti neglijabile din substanțele utile.