Interviu cu Sorin Cazacu

1.Cum te numesti ?
Cazacu Sorin


2.Am inteles ca fiul tau, Alexandru calca pe urmele tatalui sau si pare a fi o viitoare speranta din cate se observa. Ce ne poti spune?
Da asa este,ii plac foarte mult halterele si deja este foarte bun a si castigat deja cateva medalii atat la haltere cat si la powerlifting.. a stabilit si un record national la powerlifting la stilul genoflexiuni.


3.De cat timp practici aceste doua sporturi, halterele si powerlifting-ul ?
Halterele, le practic din 1986, Powerliftingul din 2007


4.Ce rezultate notabile ai obtinut?
La Haltere: juniori am 11 medalii,5 de argint si 6 de bronz,la seniori in schimb am rezultate mai bune,am obtinut 12 medalii de argint,3 medalii de bronz,3 locuri 2 la Cupa Romaniei si 6 medalii la Campionatele Balcanice 1 de aur,3 de argint si 2 de bronz.In anul 2008 am primit si titlul de MAESTRU AL SPORTULUI in Haltere.In Powerlifting:seniori 18 medalii de aur,4medalii de argint si 1 de bronz mai am 5 cupe si mai am niste clasari foarte bune in topul olimpic local(un loc4 un loc 8 si 1 mentiune).Cam atat deocamdata cu trofeele in 29 noiembrie sunt pregatit pentru 3-4 recorduri nationale in powerlifting.


5. Ne poti spune cateva lucruri despre antrenamentul tau?
Antrenamentele sunt foarte dure Luni,Miercuri,Vineri, fac 2 antrenamente de haltere pe zi a cate 2 ore (dimineata forta,seara tehnica)Marti si Joi fac antrenamente de intretinere cate 2 ore,iar in perioadele de pregatire chiar si in fiecare zi.


6.Care din cele doua sporturi este favorit ? Care sunt lucrurile pozitive regasite in acestea ?
Favorit.. hmmm, pai aici ar fi de povestit o intrega istorie,fac haltere de 25 de ani nu vreau sa spun mai mult,Powerliftingul l-am prins din mers este un sport care ma pasioneaza foarte mult,este un sport infratit cu halterele asa ca am patruns foarte usor si in acest sport de forta.


7.Despre alimentatia specifica halterelor banuim ca se aseamana cu cea din culturism in unele privinte, dar cu siguranta nu in totalitate. Ne poti spune cateva cuvinte?
Sincer sa fiu aici nu am nici o regula mananc orice am pofta si asta nu ii prea bine,antrenorul meu duce o adevarata lupta cu mine in privinta asta,asa ca nu pot sa dau nici un sfat in privinta asta.


8.Ce suplimente nutritive folosesti?
Folosesc cateva suplimente cum ar fi:aminoacizi lichizi,creatina si pentru energie folosesc Natural Sterol si cam atat, sunt foarte scumpe si eu mi le procur singur..proteine nu folosesc de nici un fel pentru ca ma ingrasa.


9.Cand ai pasit prima data intr-o sala de haltere ?
Prima data am intrat in sala de Haltere la varsta de 8 ani, dar performanta am inceput-o la 13 ani.


10.Care a fost primul titlu castigat ?
3 medalii de bronz la cadeti.


11.Ce sacrificii presupune sportul de performanta?
Foarte mari sacrificii,atat pe plan familial cat si pe plan financiar,in primul rand familia este cea mai afectata din cauza programului de antrenament si competitional apoi financiar pentru ca cheltui foarte multi bani pe echipament sportiv si suplimente nutritive,urmeaza desigur si sacrificiul meu ca sportiv,munca pe care o depun ,uzura care isi spune cuvantul dupa atatia ani.De precizat ca Halterele si Powerliftingul nu sunt sporturi banoase eu le fac din pasiune.


12.Daca ar fi sa o iei de la inceput ai alege acelasi drum?
Probabil,nu stiu.


13.Au existat persoane care ti-au influentat/sprijinit performantele(in privinta fiului suntem ferm convinsi ca tatal a contribuit la aceste aspecte..) ?
Antrenorul meu in mare parte, dupa care colegi de sala,parintii mei(Dumnezeu sa-i odihneasca) nu au fost niciodata deacord ca eu sa practic acest sport.


14.Ce personalitati din sport admiri ?
NICU VLAD bineinteles ,el este cea mai mare personalitate in Haltere dar pe langa el mai sunt si altii care mau inspirat ca de exemplu:ANDREI SOCACI,PETRE BECHERU,TRAIAN CIHAREN,MATEAS ADRIAN,JIGAU ADRIAN,cu totii sunt mari campioni europeni si mondiali,campioni de viata daca vrei ii respect foarte mult pe toti,aici il poti aminti si pe Valeriu Calancea care este si el un mare campion, care are o tehnica deosebita si un caracter deosebit,este cel mai bun sportiv al Romaniei la ora actuala.


15.Poti sa ne destainui cateva dintre recordurile personale ?
Rezultate... pai sa vedem,in Haltere am un total de 360 de kilograme adica:stilul smuls 160 de kg si stilul aruncat de 200 de kg.La Powerlifting am un total de 810 kg,adica:stilul genuflexiuni 360 kg,stilul impins din culcat 160 kg si stilul indreptari 290 kg.


16.Ce pasiuni mai ai in afara de sport ?
Alte pasiuni in afara de sport tot sport se numeste indiferent de ramura sportiva,pe langa asta ma pasioneaza filmul si muzica.


17.Ce planuri de viitor ai ?
Sa merg tot asa de bine, si anul care vine sa confirm si la Campionatul European de Powerlifting.


18.Ce sfaturi le-ai da celor care sunt la inceput ?
Sa faca sport in primul rand,sa nu se uite dupa bani,sportul inseamna sanatate,nu bani.FACETI SPORT din placere nu din obligatie! Va multumesc.


Iti multumim pentru interviu si iti uram succes pe viitor in competitii!Profilul lui Sorin Cazacu pe topbody.ro : www.topbody.ro/sorincazacu