Interviu cu Daniel Racoveanu

1. Cum te numesti ?
Daniel Racoveanu.


2. De cat timp practici acest sport?
6 ani


3. Ce rezultate notabile ai obtinut?
3 titluri de campion national la juniori, 2 medalii de bronz la campionatele mondiale de juniori(plus o gramada de cupe).


4. Ne poti spune cateva detalii despre antrenamentul tau?
Am sase antrenamente in general pe saptamana atunci cand ma simt mai odihnit iar cand simt nevoia de o pauza fac doar 5 antrenamente. Ma antrenez in general cu greutati libere, greutati destul de mari, acolo unde nu ajunge un exercitiu cu greutati libere la pompare maxima recurg la scripeti pe care oricum ii am inclusi in orice antrenament chiar daca baza o consider gantere si haltere!


5. Pe ce se bazeaza alimentatia in perioada "off", dar "on" ?
In offsezon ma rasfat cu ceea ce am pofta fara a ma limita dar nu uit sa-mi iau proteinele necesare din peste, pui, oua dupa care vin carbohidratii din cartofi, cereale.


6. Ce suplimente nutritive folosesti?
Momentan de un an si jumatate nu mai folosesc suplimente nutritive dar imi inlocuiesc cu succes nevoia de dulce cu batoane proteice Protein R.


7. De ce ai ales culturismul ?
Probabil ca el m-a ales pe mine, eu decat am acceptat, serios vorbind de cand eram mic am vrut sa fiu puternic si intotdeauna spiritul competitiv a fost foarte dezvoltat la mine. Culturismul a derivat din atletism pt mine din moment ce eu concuram la aruncarea greutati acolo antrenandu-ma cu greutati mari si acumuland masa au inceput sa apara diferente de proportii pe anumite grupe musculare utilizate in aruncare (triceps, piep si deltoid), de aici a mai fost un pas pana cand am inceput sa-mi doresc mai mult, mai simetric, mai definit, mai culturistic.


8.Cand ai pasit prima data intr-o sala de culturism ?
Prima data cand am avut ocazia sa vad o sala de forta dar la care nu aveam voie a fost la varsta de 6 ani. M-a fascinat, m-a intrigat, m-a facut ceea ce sunt azi. De atunci a sadit in mine ca din prima clipa cand voi ajunge la o varsta favorabila ma voi intoarce si asa s-a intamplat, la 14 ani am mers la o sala mai mult de curiozitate si am luat o pereche de gantere de 25 de kg si am inceput sa fac flexi hummer. Ce s-a intamplat dupa avea sa-mi contureze mai tarziu caracterul, aceea pompare ireala de care nu am mai avut parte niciodata, figurile tuturor care erau de fata si ma priveau prima oara ca pe un simplu copil aveau o mare surpriza, urma o noua era in culturism pentru orasul meu pe care sunt mandru sa spun ca o conduc si astazi si care tinde sa fie depasita de urmatoarele talente. La 16 ani am inceput sa fac adevaratul sport dar abia la 17 ani m-am dedicat cu adevarat.


9.Care a fost primul titlu castigat ?
Campion national 2005 si primul meu concurs din cariera!


10.Ce sacrificii presupune sportul de performanta?
Sacrificii ar putea fi multe, asta depinde de hobiurile si placerile fiecaruia, probabil ca singura oara cand am simtit ca fac un sacrificiu pentru sport a fost atunci cand a aparut drogul internetului si dependenta jocurilor pe calculator dar aveau mult de munca pentru a ma face sa renunt sau sa raresc antrenamentele pana la urma era doar o perioada peste care trebuia sa trec si s-a dovedit ca mai tarziu am ramas cu pasiunea mea pentru culturism calculatoarele pierzand teren din cauza tehnologiei mereu in crestere care mereu era cu mult inaintea cunoasterii mele. Am ramas la ceea ce eram cu adevarat bun, ciudat dupa felul cum vorbesc nu ar trebui sa scriu la calculator acum doar am renuntat la el, lol.


11.Daca ar fi sa o iei de la inceput ai alege tot culturismul ?
Daca Dumnezeu mi-a dat acest genetic atunci asta trebuie sa fac!


12.Au existat persoane care ti-au influentat performantele ?
Influentat, da, pana si cei ce-mi doreau raul mi-au facut bine asta facand numai sa trag mai tare dar campioni mei sunt parintii care din putin au facut mult, ceea ce eu nu voi putea sa fac niciodata deoarece eu astazi am ceva ce ei nu aveau atunci (tehnologie).


13.Ce personalitati din sport admiri ?
Din culturism de departe si fara discutii il admir pe guvernatorul Californiei.


14.Poti sa ne destainui cateva dintre recordurile personale ? ( impins la piept, genuflexiuni, indreptari)
Intrebarea intrebarilor nu, sfantul graal al culturimului, da impins in jur de 200 kg spun in jur pentru ca am mai facut si cu 210 dar si cu 190 facem o medie si ramanem la 200. La Genuflexiuni garantat 290 kg, si la indreptari 300kg maximul din viata mea.


15.Ce pasiuni mai ai in afara de sport?
Din fericire alte pasiuni sunt tot pe sport dar inca nu am reusit la renunt in totalitate nici la jocurile pe calculator si la filmele horor.


16.Ce planuri de viitor ai?
Sa ma apropii de cunoastere in tot ceea ce fac.


17.Ce sfarturi le-ai da celor care sunt la inceput ?
Fiti voi si restul lumii dar nu lasati restul lumii sa fie voi! O maxima pe care o dedic pentru prima oara intr-un interviu si care imi apartine in totalitate.


Iti multumim si iti uram success pe viitor in competitii.