Interviu cu Buruiana Daniel

1.Cine este Dan Buruiana ?

Numele meu complet este Buruiana Daniel Eduart, cu « T ». Cine sunt ? Sunt un tanar de 36 de ani, varsta pe care o voi implini pe data de 18 septembrie anul acesta, casatorit de aproape 15 ani cu sotia mea, Nicoleta, impreuna avem doua fete, Loredana-Gabriela de 12 ani si Georgiana Alina de 5 ani. Sunt instructor de culturism si fitness din anul 2001, am propriul club sportiv care se numeste ATHLETIC GYM NAVODARI, lucrez ca si cadru activ intr-o institutie publica de aproximativ 10 ani.


2.Poti sa ne spui cum arata o zi obisnuita in cazul tau ?

O zi obisnuita...
Nu stiu cum sa zic, insa nici o zi nu seamana cu alta, nu-mi pot face planuri de pe o zi pe alta pentru ca imi este foarte greu sa le respect. Mereu intervine cate ceva, mereu este cineva care are nevoie sa-l ajut la un anume lucru, ori sa ma deplasez cu acea persoana intr-un anumit loc, etc. Cert este ca de cele mai multe ori ma neglijez pe mine, imi neglijez familia si asta nu-i ok. Treburile mele raman mereu nerezolvate.


3.Ai o ,,filozofie ’’a antrenamentului ? Care ar fi aceasta ?

Nu am o « filozofie » a antrenamentului. Cred doar in continuitatea acestuia si de faptul ca avem nevoie de anumite teluri/tinte pentru a ne tine mereu aproape de sala. Daca nu ai o motivatie, ori ca te pregatesti pentru un viitor concurs, ori ca meseria iti cere sa arati bine sau sa fii puternic, nu ai taria sa continui antrenamentele.Cei fara teluri sunt sportivi de duminica, nu-i pot numi culturisti.


4.Ce poti sa ne spui despre alimentatia ta OFF ? Dar ON ?

Am fost mereu un tip slab, chiar foarte slab, asa ca alimentatia pentru mine nu a contat niciodata in sensul ca mancam orice indiferent ca eram in OFF sau in ON seazon. Odata cu varsta insa, lucrurile s-au mai schimbat. Am depasit cu greu ce-i drept bariera celor 100 de kilograme si deja trebuie sa fiu atent unde sunt distribuite acestea. La inaltimea mea de 194 centimetrii nu ar fi o foarte mare problema kilogramele, in momentul de fata cantaresc 106 kg insa trebuie sa am grija ce mananc.

Deci in OFF mananc orice si in cantitati cat sa ma simt confortabil. In ON mananc la fel, aproape orice, diferenta fiind cantitatile de alimente ingurgitate. Am grija sa scot sosurile, maionezele si sa consum o mai mare cantitate de proteina, adica mai mult decat de obicei, insa per total, mesele sunt mai mici si mai dese.

O mare problema am legat de frecventa meselor. Sunt zile cand reusesc sa mananc de 2-3 ori. Asta din cauza naturii meseriei. Am mereu in buzunare cate ceva de rontait : covrigei, batoane proteice sau chiar si plicuri de zahar. Nu-i sanatos dar ceva trebuie sa-mi ridice glicemia cand sunt “prins” in ceva ce nu-mi permite sa mananc hrana sanatoasa.


5.Ce tip de fizic apreciezi, cel clasic sau actual ?

Raman pe cel clasic, mult mai estetic, mult mai placut ochiului si marelui public.


6.Ce crezi despre starea actuala a culturismului ?

Ma gandesc ca faci referire la culturismul de la noi din tara. Ce parere sa am? Cred ca trebuie sa continuam cu performanta asa cum ne cer vremurile pe care le traim. Sunt de acord cu testele care se fac. Asa cum nu am nimic cu cei care folosesc substante interzise, cred ca la fel ar trebui ca si acele persoane sa-i respecte pe cei care nu folosesc asa ceva in pregatirea lor si sa-i respecte si pe cei care incearca sa tina acest sport “curat”.

Exista alternativa participarii la concursuri unde nu se fac teste. Federatia prin statutul sau fiind o federatie “naturala”, consider ca-i normal sa faca teste.

Sportivi care vor concura vor fi mereu iar daca nivelul va fi mai scazut, asta este, nu avem ce face.

Legea anti-doping insa este gresit conceputa. Nu este corect ca, Clubul sa fie pedepsit pentru greselile sportivului/sportivilor.Insa asta este o alta discutie pe care nu are rost sa o dezvoltam aici.


7.Poti sa ne spui ceva despre planurile tale de viitor ?

Pe viitor probabil ca voi mai participa la competitii de culturism ori de bodybuilding classic, nu stiu exact. Daca lucrurile merg cum trebuie, poate chiar anul acesta voi urca pe scena.


Iti multumim si iti uram succes!